8. mednarodni
festival
dokumentarnega
filma
13. - 19. 3. 2006

 

ENG

SLO

 

 

Domov
Dodaj med priljubljene
Nastavi kot privzeto stran
Vstopnice
Iskalnik

 

VSTOPNICE

ISKALNIK

O avtorjih

 

 


Vsebina


© 8. FDFZasnova, oblika in izdelava strani


Razvojna skupina Klan

 

Aktualno

 

 

S slovenskim filmom Poročno potovanje se je končal 8. mednarodni festival dokumentarnega filma. V sedmih festivalskih dneh si je 38 filmov, od tega 9 kratkih Badjurjevega nagrajenca Jožeta Pogačnika, ogledalo 3360 obiskovalcev.


V tekmovalni kategoriji Alpinističnega in avanturističnega filma je strokovna žirija v sestavi: vrhunski alpinist in esejist Pavle Kozjek, filmski režiser Andrej Mlakar ter alpinist, pisec in profesor na ljubljanski Filozofski fakulteti Tomo Virk nagradila film Dotik smrti/Touching the Void, režiserja Kevina MacDonalda.


Film Dotik smrti je dobil prvo nagrado festivala za prepričljiv in neposreden prikaz človekove volje in dejanj v skrajnih okoliščinah, ko odločitve posegajo tudi v osnovne etične vrednote alpinizma. Posebno vrednost daje filmu iskrena in neizprosna izpoved obeh glavnih junakov resnične zgodbe iz perujskih Andov.


Posebno omembo žirije pa dobi film Marco, zvezdni utrinek/Marco, etoile filante režiserja Bertranda Delapierra, za občuteno filmsko upodobitev kratke, a bogate življenske poti izjemnega smučarja in deskarja Marca Siffredija. Zgodba o svobodnem, pa vendar zrelem življenju izven vsakdanjih meril in popolni predanosti visokim ciljem morda najlepše opiše kar naslov filma: zvezdni utrinek.

 

 

 

 

o avtorjih   ‌    pravni poduk   ‌    kontakt

na vrhX