8. mednarodni
festival
dokumentarnega
filma
13. - 19. 3. 2006

 

ENG

SLO

 

 

Domov
Dodaj med priljubljene
Nastavi kot privzeto stran
Vstopnice
Iskalnik

 

VSTOPNICE

ISKALNIK

Vstopnice in prodajna mestaVstopnice: 900 SIT (3,76 EUR), 700* SIT (2,92 EUR)
(* popust za dijake in študente, za izredne študente s potrdilom o brezposelnosti)
Popusti: 10-odstotni popust pri nakupu 5 vstopnic za različne filme, 20-odstotni pri nakupu 10 vstopnic za različne filme.
Popusti se ne seštevajo.
Za prireditve spremljevalnega programa so na voljo brezplačne vstopnice.


Vse cene vstopnic so preračunane po centralnem paritetnem tečaju (1 EUR = 239,640 SIT).INFORMACIJSKO SREDIŠČE CD:
Podhod Maximarketa

Odprto vsak delovnik:
od 11. do 13. in
od 15. do 20. ure
ob sobotah od 11. do 13. in
uro pred začetkom prireditev.Nakup z Ivanko in eMoneto ter s plačilnima karticama MasterCard in Activa.Ivanka in eMoneta

MasterCard in ActivaV preteklem letu smo uresničili željo številnih obiskovalcev Cankarjevega doma in uvedli možnost nakupa vstopnic prek spleta ne le s kartico Ivanka in eMoneto temveč tudi z nekaterimi plačilnimi karticami. Tovrstno prodajo vstopnic za nas, kakor tudi za mnoge druge kulturne ustanove, na svojem portalu www.esiti.com opravlja podjetje Siti Broker, d.o.o., ki za svoje storitev seveda zaračunava provizijo.

Nakup prek spleta je le eden od načinov, ki jih Cankarjev dom nudi svojim obiskovalcem; vstopnice si lahko zagotovite tudi neposredno v Informacijskem središču CD ali po telefonu 01 2417 300.

Zaradi različnih načinov prodaje vstopnic, ki jih imajo obiskovalci na voljo, provizija posrednika ne more biti sestavni del cene vstopnic. Cena vstopnice je obenem tudi osnova za obračun nekaterih drugih stroškov prireditev (avtorske pravice, honorarji itd.), ki jih plačujemo po pogodbah.

Vstopnice brez provizije si prek spleta lahko zagotovite s kartico Ivanka in z eMoneto. Imetniki kartic Cankarjevega doma Ivanka imajo različne ugodnosti, poleg tega jih nagradimo tudi s 5-odstotnim popustom.

 

Aktualno

 

 

S slovenskim filmom Poročno potovanje se je končal 8. mednarodni festival dokumentarnega filma. V sedmih festivalskih dneh si je 38 filmov, od tega 9 kratkih Badjurjevega nagrajenca Jožeta Pogačnika, ogledalo 3360 obiskovalcev.


V tekmovalni kategoriji Alpinističnega in avanturističnega filma je strokovna žirija v sestavi: vrhunski alpinist in esejist Pavle Kozjek, filmski režiser Andrej Mlakar ter alpinist, pisec in profesor na ljubljanski Filozofski fakulteti Tomo Virk nagradila film Dotik smrti/Touching the Void, režiserja Kevina MacDonalda.


Film Dotik smrti je dobil prvo nagrado festivala za prepričljiv in neposreden prikaz človekove volje in dejanj v skrajnih okoliščinah, ko odločitve posegajo tudi v osnovne etične vrednote alpinizma. Posebno vrednost daje filmu iskrena in neizprosna izpoved obeh glavnih junakov resnične zgodbe iz perujskih Andov.


Posebno omembo žirije pa dobi film Marco, zvezdni utrinek/Marco, etoile filante režiserja Bertranda Delapierra, za občuteno filmsko upodobitev kratke, a bogate življenske poti izjemnega smučarja in deskarja Marca Siffredija. Zgodba o svobodnem, pa vendar zrelem življenju izven vsakdanjih meril in popolni predanosti visokim ciljem morda najlepše opiše kar naslov filma: zvezdni utrinek.

 

 

 

 

o avtorjih   ‌    pravni poduk   ‌    kontakt

na vrhX