8. mednarodni
festival
dokumentarnega
filma
13. - 19. 3. 2006

 

ENG

SLO

 

 

Domov
Dodaj med priljubljene
Nastavi kot privzeto stran
Vstopnice
Iskalnik

 

VSTOPNICE

ISKALNIK

Pravna obvestila

 

IZJAVA O ZASEBNOSTI

Spoštujemo vašo zasebnost in skrbno obravnavamo vse zasebne podatke. Ob obisku strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, obiskane strani) shranijo na naš strežnik. Ti podatki so anonimni in so uporabljeni zgolj za statistične obdelave. Podatkov ne posredujemo tretji osebi. Spletne strani na vaš računalnik ne shranjujejo nobenih podatkov, imenovanih "piškotki".

Osebni podatki, ki nam jih posredujete pri registraciji, bodo obravnavani zaupno. Teh podatkov ne bomo posredovali nobeni tretji osebi. Vsi osebni podatki (kot ime ali e-pošta), ki nam jih sporočite pri kontaktu preko elektronske pošte bodo uporabljeni zgolj z namenom, da vam sporočimo željene informacije. Vaših osebnih podatkov ne bomo prodali, zamenjali ali posodili tretji osebi. Če imate vprašanja glede vaše zasebnosti vas prosimo, da nas kontaktirate.

PRAVNA OBVESTILA

Vse informacije, predstavljene na tej strani so lahko zastarele, lahko vsebujejo napake in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Prosimo vas, da nas glede točnih informacij kontaktirate. Ne sprejemamo nobene odgovornosti za nepravilno delovanje in/ali nedostopnost te strani. Če imate vprašanja glede pravnih obvestil nas prosim kontaktirajte.


AVTORSKE PRAVICE

© 2005 8. FDF. Vse informacije, vsebovane na teh spletnih straneh, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Dokumenti, objavljeni na teh spletnih straneh, so lahko reproducirani le z soglasjem avtorja in samo v primeru, da ohranjajo tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Če imate vprašanja glede avtorskih pravic na tej strani nas prosim kontaktirajte.

 

Aktualno

 

 

S slovenskim filmom Poročno potovanje se je končal 8. mednarodni festival dokumentarnega filma. V sedmih festivalskih dneh si je 38 filmov, od tega 9 kratkih Badjurjevega nagrajenca Jožeta Pogačnika, ogledalo 3360 obiskovalcev.


V tekmovalni kategoriji Alpinističnega in avanturističnega filma je strokovna žirija v sestavi: vrhunski alpinist in esejist Pavle Kozjek, filmski režiser Andrej Mlakar ter alpinist, pisec in profesor na ljubljanski Filozofski fakulteti Tomo Virk nagradila film Dotik smrti/Touching the Void, režiserja Kevina MacDonalda.


Film Dotik smrti je dobil prvo nagrado festivala za prepričljiv in neposreden prikaz človekove volje in dejanj v skrajnih okoliščinah, ko odločitve posegajo tudi v osnovne etične vrednote alpinizma. Posebno vrednost daje filmu iskrena in neizprosna izpoved obeh glavnih junakov resnične zgodbe iz perujskih Andov.


Posebno omembo žirije pa dobi film Marco, zvezdni utrinek/Marco, etoile filante režiserja Bertranda Delapierra, za občuteno filmsko upodobitev kratke, a bogate življenske poti izjemnega smučarja in deskarja Marca Siffredija. Zgodba o svobodnem, pa vendar zrelem življenju izven vsakdanjih meril in popolni predanosti visokim ciljem morda najlepše opiše kar naslov filma: zvezdni utrinek.

 

 

 

 

o avtorjih   ‌    pravni poduk   ‌    kontakt

na vrhX